این مقاله با فرمت word و در ۲۸ صفحه با بهترین نوع نگارش و بدون غلط املایی آماده شده است .
فهرست مطالب :
سیستم ترمزضد قفل ABS چیست و چگونه کار می کند؟
سیستم ایمنی کمک ترمز اضطراری EBD
سیستم ایمنی کنترل هرز گردی ASR
سیستم ایمنی کنترل الکترونیکی پایداری ESP
سیستم ایمنی کنترل پایداری خودرو VSC
سیستم ایمنی کنترل کشش TCS
کروز کنترولر
مراجع
در ادامه میتوانید قسمتی از متن این مقاله را مشاهده نمایید :
سیستم ترمز ABS چیست و چگونه کار می کند؟
سیستم ترمز ABS یکی از تکنولوژیهای برتر در صنعت خودرو میباشد و جان بسیاری از انسانها را نجات داده است. سیستم ترمز ضدقفل (Anti-lock braking systems) در طی سالیان به تکامل رسیده و برای اولینبار در سال ۱۹۳۰ در هواپیما بهشکل مکانیکی مورد استفاده قرار گرفت. در همان زمان تحولات زیادی در توسعه این سیستم در صنعت هوانوردی بوجود آمد، اما جالب بود که بررسی این سیستم برای چندین سال متوقف شد تا اینکه در سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۶ برای اولینبار این سیستم در کامیونهای سنگین در آمریکا برای کاهش تصادفات به خاطر از دست دادن پایداری کامیون در جادهها مخصوصا جادههای لغزنده مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۹۸۰ در تکنولوژی ایمنی خودرو تحول عظیمی رخ داد و سیستمABS به شکل امروزی (الکترونیکی) در خودروهای سواری مورد استفاده واقع شد.
ترمزهای ضد قفل (ترمز ABS): نگه داشتن ناگهانی یک اتومبیل در جادهی لغزنده میتواند بسیار خطرناک باشد. ترمزهای ضد قفل خطرهای این واقعهی ترسناک را کاهش میدهد. درواقع روی سطوح لغزنده حتی رانندههای حرفهای بدون ترمز ضد قفل نمیتوانند بهخوبی یک رانندهی معمولی با ترمزهای ضد قفل ترمز کنند.
مفهوم کلی ترمزهای ضد قفل: تئوری ترمزهای ضد قفل بسیار ساده است. یک چرخ در حال لیز خوردن (بهطوری که سطح تماس تایر نسبت به زمین سر بخورد) نسبت به چرخی که لیز نمیخورد نیروی اصطکاک کمتری دارد. اگر با اتومبیل خود در یخ گیر کرده باشید میدانید که اگر چرخها بچرنخد هیچ نیروی جلوبری به اتومبیل وارد نمیشود زیرا سطح تماس چرخ نسبت به یخ لیز میخورد.
ترمزهای ضد قفل با جلوگیری کردن از سر خوردن چرخها در هنگام ترمز کردن، دو مزیت را بوجود میآورند:
۱- خودرو زودتر متوقف میشود.
۲- میتوان خودرو را هنگام ترمز کردن نیز هدایت کرد.
نحوه پیادهسازی ABS: برای مشخص شدن نحوه پیادهسازی سیستم ABS باید بررسی کرد که چگونه میتوان از قفل شدن چرخها جلوگیری کرد. بهطور کلی با توجه به نحوه طراحی سیستم انتقال نیرو خودرو در شرایط ترمزگیری، اگر یکی از چرخهای خودرو نسبت به سایر چرخها دارای سرعت دوران بیشتر یا کمتر باشد ممکن است آن چرخ قفل شود. پس اولین گام، بررسی شرایط هر چرخ در حالت ترمزگیری است. برای این منظور مهندسین خودرو به سراغ علم الکترونیک رفته و با استفاده از سنسور قراگرفته بر روی هر چرخ شرایط هر چرخ را بررسی میکنند.